top of page

תוכנית חברתית רגשית בהשראת התוכנית
"ללמוד לחיות ביחד"

לחיות ביחד.jpg

אמפתיה - הרחבה

  • עידוד גילויי אמפתיה כלפי החברים, ע"י דוגמה אישית שהצוות נותן לילדים.

  • מושג הקהל: שיתוף הצוות בהתייחסות ל"קהל" הילדים. הילדים שומעים וחשופים לפעולות שהצוות עושה. הם ערניים לכל מה שמתרחש בגן  - למילים, להתנהגות ולכן צריך לזכור את ההתייחסות לקהל. ילד אשר נפל וקיבל מכה, יש לגשת אליו לבדוק מה קרה לו , לשאול אותו אם הוא בסדר? להביא לו בקבוק מים ולקחת אותו לשטוף פנים. הילדים רואים את זה, שומעים , הם הקהל שלנו תמיד.

  • "למידה חמה" – למידה שנחרטת עמוק בזיכרון ובנפש לעומת הרחקת ילדים ממקום האירוע. הצוות מגיע ועוזר לפתור את הבעיה ומשמש מודלינג לאיך מביעים אמפתיה: דרך ההדגמה והדיבור אל הכלל הילדים ילמדו את ההתייחסות האמפתית.

  • הפעלת קהל הילדים: תחילה יש לתרגם את האמפתיה למילים ולמעשים ולאחר מכן להזמין את הילדים להתאמן בהתנהגות פרו חברתית. תמיד לבקש מתנדב.ת לקחת לשטוף פנים, לשתות כוס מים וכו'. בהמשך אין  כבר צורך לבקש הילדים עושים זאת באופן עצמאי.

  • רמזים: הילדים מחפשים "רמז" מאתנו המבוגרים שיבהירו להם מה קורה ומה לעשות. "עשו לו כך וכך... איך הוא מרגיש"? "קרה לכם דבר דומה?". "קשה לו היום הוא הפסיד פעמיים במשחק, הוא כועס וגם מאוכזב והוא חושב שזה לא פייר". מתרגמים את הרגשות של הילד עבור הילד עצמו ועבור הילדים שבסביבה. אפשר לפנות לקהל ולעודד את הילדים לשתף בחוויות שלהם. האם קרה לכם משהו דומה והרגשתם כמוהו?

  • משפטים מעודדי אמפתיה: יש להשתמש במשפטים מעודדי אמפתיה ובוני אקלים כמו: " ראיתי שהתקרבת לראות מה קרה לו.. אתה חבר טוב ודואג..". אני מבטיחה מוגנות רגשית לכלל הילדים: " אשב לידו כדי לראות איך לעזור לו" כנראה רוצה להיות לבד אבל חשוב שידע שאנחנו מחכים לו כאן.."

bottom of page